a menige keren overleg van de feestcommissie, kon de tweede barbecue van de Loopgroep gaan plaats vinden.Er hadden zich zo’n 42 mensen voor opgegeven, een leuk aantal.
Hans wist een zeer goede Turkse slager die tevens bereid was om de gehele barbecue te verzorgen.Het vlees bakken inbegrepen.
De uitverkoren dag was 12 Juni, achteraf wat het weer betrof niet zo gelukkig gekozen.Maar we mochten niet mopperen, wat ondanks het dreigend karakter bleef het de eerste uren droog.

Wel stond er een aardig windje die ook niet zo warm aanvoelde, dus een jas was geen overbodige luxe.

Bij het opbouwen van de partytenten stonden we al voor een probleem, deze verkozen het luchtruim, als we ze niet stevig vast bonden. We besloten ze uiteindelijk te verplaatsen naar een niet zo op de wind staande plaats, ook omdat de barbecue niet aan wilde, vanwege de wind. Uiteindelijk was alles toch voor elkaar voor de eerste barbecuers arriveerden.De gezelligheid zat er al snel in, we konden al snel heerlijke stokjes saté van lams vlees nuttigen of biefstuk, kip saté,meringue worstjes etc. en kiezen uit verschillende heerlijke salades.Er was ook rekening gehouden met de vegetariërs onder ons.

Het werd een gezellige avond die we pas genoodzaakt waren binnen verder voort te zetten, omdat er nu toch een regenbui losbarstte, toen al het vlees en dergelijke op was. Uiteraard konden we binnen nog menige borrel nuttigen voor we naar huis gingen. Bij navraag over hoe men de barbecue had ervaren waren de meningen verschillend over het al dan niet zelf bakken van het vlees. Sommigen vonden het ideaal, dat het voor ze gedaan werd. Zelf vind ik het leuker om zelf wat rond te klungelen rond de barbecue, zo praat je gemakkelijker met iedereen.Maar desalniettemin vond ik het een gezellige avond.Dus hopelijk zullen we dit nog eens herhalen.

Carin van Bockxmeer.

Hier een aantal foto’s gemaakt door John Temme.