Algemene club info

In 1997 opgericht door een klein groepje enthousiaste lopers, tien jaar later is Loopgroep Hoorn gestaag uitgegroeid tot een levendige vereniging met meer dan 350 leden. Vanaf januari 2007 is Loopgroep Hoorn aangesloten bij de Atletiek Unie (Atletiekunie).
We zijn een loopgroep voor mensen met (bijvoorbeeld marathon-)aspiraties maar ook voor de zuiver recreatief ingestelde lopers. Het plezier hebben in het lopen staat bij ons voorop en er heerst dan ook een gemoedelijke ontspannen sfeer.

Waar

Ons thuishonk is de fraaie wielerbaan van de HRTC (Hoornse Ren- en Tourclub), gelegen aan de Holenweg in Hoorn, naast zwembad De Waterhoorn. Het moderne clubgebouw beschikt over een kantine en voldoende kleed- en douchegelegenheid.
Door de opbouw van de baan kan er tijdens de trainingen gevarieerd worden in rondes van 300, 450 en 1200 meter. Sinds november 2007 is de gehele 1200 meter baan voorzien van verlichting.

Evenementen

Loopgroep Hoorn organiseert zelf jaarlijks drie hardloopevenementen, de Exalto.biz koningsnachtloop, de Eenhoornloop in november, en is zeer nauw betrokken bij de succesvolle Marathon Hoorn in mei.

Trainingen

De trainingen worden gehouden op maandag van 19:30 tot 21:00, op de woensdag van 9:30 tot 11:00 uur en 19:30 tot 21:00 uur en op zaterdag van 9:30 uur tot 11:00 uur.
Voor meer info over de trainingen zie elders op deze website

Lidmaatschap

De lidmaatschapskosten bedragen €90 per jaar. Het lidmaatschap-jaar geldt voor een geheel kalenderjaar (1 januari t/m 31 december).

Bij opzeggingen in de loop van het kalenderjaar wordt geen restitutie verleend. Opzeggingen dienen voor 1 november schriftelijk of per e-mail te geschieden.

De contributie wordt in de 2e helft van januari voor het lopende kalenderjaar geincasseerd.

Degenen die zelf de contributie overmaken dienen dat in december voorafgaand aan het kalenderjaar te voldoen op IBAN: NL 42 INGB 0007 7183 30 ten name van Loopgroep Hoorn.

Indien je lid wordt gedurende het jaar wordt de kosten van de atletiekunie, verhoogd met een evenredig deel van de restantcontributie, in rekening gebracht.

Clubblad

Loopgroep Hoorn brengt zo 4 maal per jaar een full color clubblad uit voor haar leden. Hierin staan leuke verhalen, nieuwtjes, uitslagen enz. enz.

Lid worden

Bij Loopgroep Hoorn staat het plezier hebben in het lopen voorop. Er heerst dan ook een gemoedelijke en ontspannen sfeer, waar zowel voor prestatief als voor recreatief ingestelde lopers ruimte is. Zou je eens nader kennis willen maken met onze vereniging? Dat kan. Alvorens lid te worden, kun je geheel vrijblijvend vier keer meetrainen. Kom hiervoor gewoon langs op ons complex aan de Holenweg op zaterdagochtend, maandagavond, woensdagochtend of woensdagavond. Een van de leden van onze opvangcommissie vertelt je voorafgaande aan de training graag meer over Loopgroep Hoorn, het is daarom verstandig om je een kwartier voor aanvang van de training aanwezig te zijn.
Aanmelden of meer informatie dat kan via een mailtje naar Dirk Exalto.

Lief en Leed

De loopgroep staat voor gezelligheid en ontspanning maar het komt ook voor dat de loper geblesseerd is en dan willen we hem/haar een kaartje sturen voor beterschap. Maar dan hebben we wel jullie hulp hierbij nodig. Als je weet dat een van je loopmaatjes iets heeft meld het dan aan Bartina Schepers en zorgt ervoor dat de juiste persoon een kaartje ontvangt. Maar het hoeft niet alleen blessure te zijn het kan ook voor een geboorte,sterfte,bruiloft zoals de tekst al zegt lief en leed. Bartina Schepers.

Privacy

Voor Loopgroep Hoorn is een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Wij doen er alles aan om jouw persoonsgegevens privé te houden. Wij hebben een privacy protocol. Wij nodigen je van harte uit om kennis te nemen van ons privacy protocol. Heb je vragen hierover, wil je je persoonsgegevens inzien, laten verwijderen of exporteren, geef dit dan in een e-mail aan de secretaris aan. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met je op om te voldoende aan je verzoek. Bij de uitslagen zullen wij dan ook enkel de naam, woonplaats en clubgegevens van personen vermelden.
Gegevens welke u via de website aan ons bekend maakt (mail adressen en inschrijfgegevens) zullen nooit aan derden worden verstrekt en alleen intern bij Loopgroep Hoorn worden gebruikt.

Bestuur

Voorzitter Peter Visser
Secretaris Ruud Zijlstra
Penningmeester Dirk Exalto
Bestuurslid trainers coördinatie
Bestuurslid Activiteiten Commissie
Bestuurslid Communicatie & PR
Bestuurslid Loopevenementen
Jaap Ligthart
Carin van Bockxmeer
Silvia Arntz
Hans van Arum
Hoofdtrainer Ed Tembel
Trainers zie rubriek Trainingen